Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Львівські медики хочуть викупити готель «Власта», де могли б мешкати пацієнти, які приїжджають до Львова на реабілітацію та протезування. Зараз їм нема де жити, зазначив заступник мера Любомир Зубач.

Аукціон з продажу готелю стартує вже в понеділок, 23 січня. «Було б дуже правильно, якби колишня будівля військових перейшла в комунальну власність, зокрема до лікарні», вважає Зубач.

Олег Симчук, директор першого територіального медичного об’єднання Львова, яке включає три великі лікарні та Національний реабілітаційний центр «Незламні». За минулий рік об’єднання пролікувало 500 тисяч людей, з них 11 тисяч поранених, 80 тисяч переселенців.

«До нас уже телефонують тисячі пацієнтів, які просять про допомогу в реабілітації та протезуванні. Ми можемо їм допомогти, але є велика проблема – їм немає де жити. Розмістити в лікарні ми їх не можемо, адже лікарня має велику кількість критичних пацієнтів. Реабілітація цих людей може тривати місяцями», – розповідає Симчук.

Фонд державного майна продає готель через аукціон. Будівлю для медичних потреб готові викупити за сім мільйонів гривень – це стартова ціна. Міська влада та об’єднання обіцяють виплатити всі борги, відремонтувати будівлю і зробити її корпусом лікарні. Кредиторська заборгованість готелю сягає майже вісім млн гривень.

Зубач звернув увагу, що 2018 року місто продало з аукціону ділянку впритул до готелю для обслуговування багаторівневого паркінгу. Він пояснив, що видані містобуди саме на паркінг не дають змоги будувати там житло, офіси чи торговий центр.

Лікарня та пацієнти звернулися до учасників аукціону та просять відкликати заявки або не подаватися на торги.

18 січня депутати Львівської міськради вирішили звернутись до прем’єр-міністра та Кабінету Міністрів щодо зупинки аукціону та передачі цих приміщень з державної у комунальну власність, повідомив депутат Львівської міської ради Юрій Ломага.

Водночас директор готелю Володимир Семишак заявив, що в закладі на умовах оренди мешкають сім’ї військовослужбовців, переселенці, курсанти Академії сухопутних військ. Загалом понад 90 сімей.

Готель «Власта» – двозірковий готель у Львові, розташований в кілометрі від історичної частини міста, перед стадіоном СКА. 12-поверхову будівлю спорудили в 1976 році. Готель має 157 номерів на 289 місць. Два роки тому його передали з власності Міністерства оборони Фонду державного майна для приватизації.

Фото: booking

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button