Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23586 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Daniel Abadia/unsplash

Франція та Німеччина планують покращити залізничне сполучення між двома країнами. Швидкісний потяг між столицями можуть запустити у 2024 році, повідомляє Bloomberg.

У декларації, оприлюдненій після зустрічі президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера Німеччини Олафа Шольца, йдеться, що країни «підтримують розгортання маршруту швидкісного поїзда між Парижем і Берліном, а також нічного залізничного сполучення, запланованого на 2024 рік».

Французька залізнична компанія SNCF та німецька Deutsche Bahn, які перебувають у державній власності, раніше заявляли, що планують відкрити пряме швидкісне сполучення між столицями країн наприкінці 2023 року.

Напередодні стало відомо, що молодь, яка подорожує між Німеччиною та Францією, зможе скористатися наддешевими залізничними квитками. Очікується, що квиток стимулюватиме міжєвропейські подорожі та допоможе зменшити викиди вуглекислого газу.

Уряд Макрона намагається відновити деякі нічні залізничні сполучення Франції, наприклад, між Парижем і Ніццою, задля зеленого переходу. Макрон також заявив, що заборонить внутрішні авіарейси, якщо є залізнична альтернатива, яка займає менше 2,5 годин, але цей захід ще не набув чинності.

Наразі поїздка між Парижем і Берліном залізницею займає щонайменше вісім годин.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button