Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/RestorationGoldenGate

У Музеї Золоті ворота вдалося зробили всі заплановані до кінця 2022 року ремонтні роботи, повідомила книжкова продюсерка Альона Лазуткіна.

Влітку музей оголосив збір коштів на ремонт. Із запланованих 1,1 мільйона гривень зібрали 64,6 тисячі. 

Однак із ремонтом допомогло Німецько-українське товариство з економіки та науки, яке підпорядковується Міністерству культури Німеччини та інші меценати.

Тож у Золотих воротах обробили всю деревину протипожежною речовиною, відремонтували електричну систему й відреставрували окремі найнагальніші місця.

Фото: facebook.com/RestorationGoldenGate

Зібрані 64 тисячі вирішили спрямувати на друк путівників та посібників про музей та на потреби персоналу в такий важкий час.

Охочі підтримати Золоті ворота можуть купити вхідний квиток за 60 гривень або замовити екскурсію, що коштує 150 гривень для групи від чотирьох людей і 300 гривень — для меншої кількості.

Павільйон над залишками автентичних Золотих воріт XI століття востаннє реставрували в 2007 році.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button