Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23631 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Leon Seibert

Колишнього ректора столичного університету підозрюють у привласненні бюджетних коштів. За даними прокуратури, протягом 2018-2020 років він надавав своїм підлеглим вказівки безпідставно нараховувати йому премії, отримавши понад 1,3 млн гривень.

Обставини, які стали предметом досудового розслідування, були виявлені в ході проведення аудиту Міністерством освіти і науки та підтверджені спеціалістами Державної аудиторської служби та висновками судових експертиз.

За інформацією ЗМІ, мова йде про Володимира Ісаєнка, який з 2016 по 2020 рік займав посаду ректора Національного авіаційного університету.

На початку жовтня 2020 року Міністерство освіти і науки, своїм наказом, звільнило з посади ректора НАУ Володимира Ісаєнка. З Ісаєнком попрощалися достроково, через невиконання умов контракту, писало «Радіо Свобода». За словами директора департаменту правового забезпечення МОН Олександра Костюченка, йдеться про невідповідні умови проживання студентів під час льотної практики, невідповідність освітніх програм чинним вимогам, шантаж студентів, ігнорування норм пожежної безпеки в гуртожитках та навчальних корпусах тощо.

За даними на 2021 рік, на Ісаєнка було відкрито майже десяток кримінальних справ, він був оголошений МВС у розшук. Зокрема, ексректора НАУ підозрюють в організації схеми корупційного зарахування до НАУ іноземних студентів, закупівлі непрацюючих літаків, незаконному звільненні працівників вишу, придбанні для особистих потреб автомобіля за бюджетні гроші університету.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button