Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Результати обстрілів Миколаєва.

Євгенія Дулько, українська урбаністка, менеджерка міських проєктів та магістриня Міського планування в Університеті штату Іллінойс у Чикаго, прочитає відкриту онлайн лекцію «Від Миколаєва до Харкова: яке майбутнє українських міст після війни».

Спікерка розкаже про основні виклики повоєнної відбудови в Україні та про роль у цьому просторових професій: архітекторів, інженерів-проєктувальників тощо.

Миколаївщина та Харківщина зазнали значних руйнувань. За оцінками Київської школи економіки, ці дві області увійшли до десятки найбільш постраждалих: спільна сума їхніх збитків складає понад 17 млрд доларів. Обласні центри саме цих двох регіонів стали учасниками програми Європейської економічної комісії ООН, в рамках якої міжнародні та місцеві експерти розробляють майстер-план з відбудови.

У своїй лекції урбаністка поділиться баченням повоєнного відновлення України цих двох міст, які можуть стати прикладами для інших. Спікерка виокремить головні виклики, що стоять перед Миколаєвом та Харковом, та спробує розібратися: чи принесла війна нові можливості для переосмислення міського простору та чи зможе Україна реалізувати їх згодом.

Подія відбудеться 9 лютого о 18:00. Реєстрація обов’язкова та доступна за посиланням. Запрошення на Zoom-зустріч буде надіслане на електронну пошту, вказану при реєстрації. Захід реалізовує громадська організація STEM is FEM в межах програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки USAID.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button