Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23632 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: wownature.in.ua

Окупанти знищили 45 га природного заповідника «Древлянський». Про це повідомила керівниця проєкту АНТС Олена Сас. Екологи та журналісти зафіксували екологічні злочини та факти екоциду внаслідок російського вторгнення в Україну.

Російські військові цілеспрямовано обстріляли запалювальними боєприпасами з гвинтокрилу 45 га соснового молодняка біля села Ноздрище Народицького району, що спричинило пожежу та знищення не лише сосен, але і сухої трави, всієї екосистеми молодого лісу.

За словами в.о. директора заповідника Миколи Шелюка, окупанти навмисно, із застосуванням бензину розпалили багаття в дуплі 600 річного реліктового дуба і знищили його. Інший дуб того ж віку, поруч був знищений ракетним ударом.

Шелюк пояснив, що для природного відновлення лісу на гектарі землі має бути не менше 3000 дерев, а не 1400-1500, як зараз на найбільш постраждалих ділянках. Тому для відновлення вони будуть закуповувати жолуді та шишки для птахів.

Тисячі квадратних метрів лісу заміновані, але поки точну площу встановити неможливо. Кілька співробітників Народицького лісгоспу загинули та були травмовані внаслідок підриву на мінах, під час виконання своїх службових обов’язків. На мінах також підриваються тварини.

Читайте також: «Після війни довкілля відновиться за століття». Що роблять Мінекології, активісти та ДСНС для збереження української природи

Площа заповідника  Древлянського заповідника 30872,84 га. Створений 31 грудня 2009 року. Це значна природоохоронна територія в межах Народицького району Житомирської області.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button