Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Sasha Matic

Садибу 1903 року побудови на околиці Броварів планують перетворити на музей лісу. Такі плани має Дарницьке лісопаркове господарство, яке володіє маєтком, пише «Вечірній Київ».

Будівля на чотири кімнати з великою залою й високою стелею має пічне опалення, її обігрівають дровами й донині. Перед будинком ростуть вікові ялини та липи, кущі гібіскуса та бузку.

За словами директора Дарницького ЛПГ КО «Київзеленбуд» Михайла Явного, є план після перемоги створити у садибі музей й наповнити експонатами, які стосуються лісу, зокрема, старовинними інструментами. Коли лісівники розбирали старовинну будівлю лісової застави, знайшли в стіні купку документів. Серед них документи 1904 та 1879 років.

У Дарницькому ЛПГ значну частину території господарства складають сосни віком понад 60 років, багато місць, де ростуть сосни віком за 120 років, найстарішим насадженням понад 160 років.

Дарницьке лісопаркове господарство найбільше у Києві й опікується 16 228 гектарами лісу, складається з п’яти лісництв та має статус природно-заповідного фонду. 80 відсотків лісу — штучні насадження сосни звичайної, яку висаджували у повоєнні роки. У лісі ростуть ялини, граби, берези, вільха, дуби, тополі, але найбільше — сосон.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button