Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Євгеній Авраменко

Журнал Dezeen написав про інтер’єр квартири на київському Подолі, який розробила українська дизайнерка Яна Молодих.

Квартиру площею 50 квадратних метрів на мансардному поверсі подільської восьмиповерхівки купило подружжя, що живе у передмісті, але хотіло проводити вихідні у центрі Києва. Будинок обрали, бо нагадував рідний Херсон.

Ремонт закінчили перед війною, й вечірку на новосілля справляли за кілька днів до російського вторгнення.

Простір — первинно темний, тісний, з перетинками та маленькими вікнами — повністю реорганізували. Міжкімнатні стіни прибрали, додали звукоізоляцію та збільшили вікна. Сталеві конструкції на стінах і стелі, що лишилися від попереднього інтер’єру, подекуди не приховували.

Дизайнерка прагнула передати теплу й сонячну атмосферу херсонського курорту та підкреслити, що це саме мансарда. В інтер’єрі багато світлого дерева. Інтер’єр зони вітальні прикрашає паперова лампа Akari від Vitra.

Спальню площею 6,4 квадратних метра відділяють засклені розсувні двері на рейках.

У ванній кімнаті до бежевої палітри додали теракотові акценти, серед яких — настінні світильники керамістки Юлії Кононенко. Молодих змішала плитку чотирьох різних брендів, щоб створити геометрію у стилі конструктивізму.

«Я хотіла провести зв’язки інтер’єру квартири зі знаковими будівлями навколо, зокрема Житнім ринком та кінотеатром Жовтень. Я обожнюю цю архітектуру, лінії, пропорції, ідеї, тож хотіла віддати їй належне», — пояснює дизайнерка.

У березні 2022-го російська ракета пошкодила будинок неподалік від цієї квартири. Та, за словами Молодих, і в часи війни люди прагнуть насолоджувати домашнім затишком. Сама вона живе частково в Києві, частково у польському Кракові, звідки зручніше працювати.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button