Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Luke Witter / Unsplash

У Дії запускають послугу розмитнення автомобіля онлайн, що передбачає зниження вартості процедури. Наразі на порталі з’явився калькулятор, який дозволяє розрахувати приблизну вартість за новими правилами, повідомляє AIN.ua.

У новому сервісі для розрахунку митних платежів враховуватимуться лише об’єктивні показники: рік випуску, тип палива, обʼєм двигуна та ексклюзивність моделі. За рахунок цього вартість розмитнення знизиться.

Дизельна Audi A3 2006 року обʼємом 2.0 обійдеться в 80,1 тисячі гривень замість 143,5 тисячі гривень.

Розмитнення електрокарів взагалі буде безоплатне. Так, за ввезення Tesla Model 3 не потрібно буде нічого платити, в той час як зараз це коштує 8,6 тисячі гривень.

Для зміни підходу до визначення вартості розмитнення Мінцифра ініціювала зміни до Податкового та Митного кодексів. Тож послуга буде запущена, щойно відбудуться відповідні законодавчі оновлення.

Щоб розмитнити автомобіль онлайн, потрібно зробити такі дії:

  • Заповнити митну декларацію в Дії. Ввести VIN-код автомобіля, який хочете розмитнити. Деякі поля підтягнуться автоматично, деякі потрібно заповнити.
  • Сплатити митні платежі. На основі даних декларації сума митних платежів буде розрахована автоматично. Потрібно лише сплатити її в Дії, вказавши реквізити власної банківської карти.
  • Пройти митний контроль. Пред’явити автівку митному органу. Потрібно мати: телефон чи планшет з Дією, доступ в інтернет, цифровий паспорт (закордонний чи ID-картку), банківську картку для оплати; оригінали документів — паспорт громадянина, податковий номер, документ про купівлю авто (договір, інвойс тощо), технічний паспорт на авто, документ, що підтверджує факт зняття машини з обліку в країні реєстрації, договір або нотаріальне доручення.

Ті, хто користуються послугами перевізника через кордон, декларацію однаково заповнює власник автомобіля. У ній потрібно зазначити, що ви не ввозитимете автомобіль в Україну самостійно — натомість вкажіть дані перевізника.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button