Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У середині березня 2022 року бізнес-центр Lukyanivka Work & Relax, що знаходиться навпроти станції метро «Лук’янівська», постраждав внаслідок ракетних обстрілів. Будівлю почнуть відновлювати весною і восени бізнес-центр, що будується з 2005 року, може почати роботу.

У компанії «Фенікс Груп», яка займається будівництвом БЦ, розповіли, що влітку провели тендер на заміну віконних конструкцій і вибрали підрядника. Роботи вирішили розпочати весною та триватимуть вони шість місяців. Планується, що бізнес-центр зможе запрацювати у вересні-жовтні 2023 року.

За словами власника компанії Назара Бенча, впродовж 2022 року було завершено всі необхідні роботи з благоустрою, зовнішнього освітлення та постійним підключенням будівлі до електромереж ДТЕК.

Бізнес-центр, який раніше називався «Лук’янівський» та «Топаз», на вулиці Юрія Іллєнка, 2/10 почали зводити у грудні 2005 року на замовлення компанії «Артем». Головним архітектором проєкту став Вадим Жежерін, відомий, зокрема, за будівлею готелю «Експрес», станцією метро «Площа Льва Толстого» та бізнес-центром «Київ-Донбас». Комплекс планували відкрити 2009 року. Будівництво зупинилося через брак коштів на етапі скління, і у такому незавершеному стані будівля простояла до 2019 року.

Замовником будівлі залишилась державна акціонерна холдингова компанія «Артем». Проте на сайті БЦ «Лук’янівський» вказана також нова керуюча компанія ТОВ «ІБК «Фенікс груп». Серед їхніх попередніх проєктів – відновлення Будинку профспілок на Майдані Незалежності.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button