Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Milind Shah / Unsplash

27 січня авіакомпанія Emirates виконала незвичний рейс із Дубая в Дубай тривалістю 13,5 години, повідомляє avianews.com

Рейс EK448 мав доставити п’ять сотень пасажирів з Дубая в Окленд у Новій Зеландії. Але через повінь новозеландський аеропорт затопило. Літак Airbus A380 розвернувся над Індійським океаном та повернувся в Дубай. 

Екіпаж міг продовжити переліт та сісти в Австралії, перечекати негоду та продовжити рейс. Але пілоти вирішили розвернути літак та повернутися додому.

Річ у тому, що пілоти не люблять приземлятися на запасних аеродромах. Через негоду аеропорт в Окленді міг бути закритий на декілька днів. Тож якби літак полетів в Австралію чи іншу країну, то міг би там застрягти надовго. Персоналу довелося б шукати готелі для розміщення п’яти сотень пасажирів. А знайти готелі у базовому аеропорту простіше.

Крім того, робочий час екіпажів регламентується, і це могло би ще збільшити час перебування на запасному аеродромі. Навіть якби аеропорт Окленда відкрили, літак би не вилетів, доки пілоти та бортпровідники не відпочинуть.

Усе це порушило би подальший розклад авіакомпанії. Він передбачає, що літак після повернення з одного міста вирушає в інше.

Читайте також: Авіакомпанія здійснить найдовший у світі переліт, щоб оминути Росію

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button