Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: пресслужба поліція Києва

Поліція встановила організаторів вечірок, яких підозрюють у сексуальному насильстві, та вже проводить обшуки в їхніх квартирах.

31 січня засновниця «Дикого театру» та ведуча «Телебачення Торонто» Ярослава Кравченко поширила інформацію про компанію хлопців, які запрошують на вечірки дівчат, а потім знущаються над ними.

«Влаштовують вечірки, звуть дівчат, накачують алкоголем і Ксанаксом, потім знімають їх непритомними, голими. Є відео сцен ґвалтування руками і викладають це в Instagram та в закриті групи Telegram», — написала Кравченко.

Вона попросила поради, що зробити в ситуації, коли немає заяв самих постраждалих. У коментарях чимало хто відповів, що дати хід справі у такому разі неможливо.

Однак не минуло й доби, як поліція вже діяла: повідомляється, що встановлено особи фігурантів та місця їхнього перебування. Розпочато кримінальне провадження, проводяться слідчі та розшукові заходи у Києві та ще одному регіоні.

Водночас ймовірну адресу, номер автівки та ім’я й прізвище одного з підозрюваних публікували користувачі соцмереж ще ввечері 31 січня.

Заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко окремо наголошує, що в насильстві завжди винен кривдник.

«Переглянувши численні коментарі під дописами публічних осіб, мене також вразило, що окремі особи звинувачують дівчат у тому, що з ними трапилося. Тож хочу ще раз наголосити — жодна людина у світі не має права вас кривдити. Постраждалі не можуть спровокувати акт насильства, у цьому завжди винен кривдник», — підкреслила вона.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button