Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/EnergyCommitteeUA

В Україні запустили першу малу електростанцію для муніципалітету, повідомляє комітет Верховної Ради з питань енергетики.

Створення мережі з сотень малих електростанцій допоможе енергосистемі диверсифікувати генерацію й убезпечити енергетичні об’єкти від масштабних пошкоджень, пояснюють у комітеті.

Першою такою станцією стала газопоршнева електростанція в Ірпені потужністю 1 МВт. Її подарували місту австрійська компанія INNIO, Jenbacher та «КТС Інжиніринг». Станцію привезли з Австрії вже готовою та ввели в експлуатацію протягом кількох днів — для цього потрібно було лише підготувати бетонний фундамент та підвести газові та електричні мережі.

Від цієї малої електростанції працюватиме котельня, яка постачає тепло 70% мешканців Ірпеня. Також під’єднають школи, лікарню та міськраду. 

Фото: facebook.com/EnergyCommitteeUA

Контейнерна електростанція використовує природний газ, що зменшує вартість виробленого кіловату в порівнянні з дизельним паливом.

«Ця установка, в порівнянні з дизельним генератором, являє собою постійне, а не резервне джерело живлення, та спроектована для роботи у безперервному режимі протягом усього строку експлуатації», — зазначає голова Комітету Андрій Герус.

В Україні планують встановити 100 малих електростанцій, які дозволять заживити найкритичніші об’єкти.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button