Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Ian Schneider

Жителі великих міст висловлюють більше позитивних емоцій у парках та ресторанах, тоді як негативних – в офісах, спортивних стадіонах та громадському транспорті. Про це йдеться в дослідженні двох мільйонів твітів з геотегами з Лондона та Сан-Франциско, пише Bloomberg.

Дослідники з Кіотського технологічного інституту за допомогою нейромережі визначили, коли і де твіти виражали гнів, очікування, огиду, страх, радість, смуток, здивування чи довіру. Дослідження, засноване на публікаціях за 2016-2017 роки, було опубліковано в онлайн-журналі PLOS One.

Зелені та рекреаційні зони викликали найбільше позитивних емоцій у міських жителів, а такі місця, як басейни, берегові лінії та спуски для човнів відображали високий рівень радості. У Сан-Франциско радісні твіти публікували в зелених зонах, готелях та кафе.

Водночас транзит був точкою напруги для обох міст. Твіти, опубліковані біля вокзалів, автобусних зупинок і мостів, перевантажених автомобільним рухом, викликали почуття огиди та гніву.

Дослідники також розглядали твіти про важливі події. Дописи з Сан-Франциско продемонстрували найвищий рівень гніву, смутку та огиди під час інавгурації колишнього президента Дональда Трампа та Маршу жінок у 2017 році. У новорічну ніч було написано найбільше радісних твітів. У Лондоні твіти показали найвищий рівень страху та смутку під час теракту 2017 року. Найвищий рівень довіри та очікування був продемонстрований під час загальних виборів у Великобританії у 2017 році.

Дослідники вважають, що результати можуть допомогти покращити інфраструктуру окремих міст. Розуміння того, які аспекти міського життя викликають позитивну чи негативну реакцію його мешканців, може стати основою для покращення міського планування.

Хмарочос писав, що Україна у 2020 році опинилася в топі нещасливих країн. За результатами дослідження, 54% респондентів країн, де проводилось дослідження, відповіли, що вважають себе щасливими, лише 14% кажуть, що вони нещасні. В Україні індекс щастя різко впав порівняно з минулим роком: у 2019 – 33%, у 2020 році – 14%. Проте цей індекс вищий, ніж у 2018 році, коли він був 8%.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button