Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23632 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Kinga Cichewicz / Unsplash

Наприкінці січня компанія BlaBlaCar опитала майже 11 тисяч користувачів платформи для пошуку попутників про їхні літературні уподобання.

Так, за минулий рік дві третини опитаних почали більше цікавитись книгами про українську історію та культуру. 92% із них зручніше читати саме українською мовою, англійську обирають 8% читачів.

Четверо з десяти серед літературних жанрів обирають книги з психології та самопізнання. Багато читачів також згадували релігійну літературу.

Понад 44% опитаних обирають читання під час подорожей. Найбільш популярним форматом для дороги є аудіокниги (51% респондентів), далі йдуть паперові (41%) та електронні (34%) книжки.

Серед найпопулярніших платформ для прослуховування аудіокниг користувачі виділили Google Play Книги та Yakaboo. 35% опитаних обирають аудіокниги за якістю звуку, для третини важливий тембр голосу диктора і близько 31% користувачів люблять книги, які озвучує сам автор.

Серед десяти бестселерів минулого року за версією Yakaboo, користувачі BlaBlaCar найчастіше обирали такі книги: «1984» Джорджа Орвелла, «300 поезій» Ліни Костенко та «Нарис історії України» Ярослава Грицака.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button