Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Один з населених пунктів Калініградської області. Фото: GVZ 42 / Unsplash

У березні Польща планує почати будівництво паркану на кордоні з Калініградською областю Росії, з якою межує, повідомляє Newsweek.

У Польщі вважають, що Росія використовує нелегальних мігрантів як інструмент дестабілізації Євросоюзу.

За словами речниці прикордонної служби Анни Міхальської, схема нелегального перетину кордону, зокрема на польсько-білоруському кордоні, координує влада Білорусі спільно зі злочинними угрупованнями. Це також дуже прибутковий «бізнес».

«Наприклад, людина, яка проводить іноземців через польсько-білоруський кордон, отримує 2500 доларів, і це лише одна з ланок», — заявляє Міхальська.

Майже 200 кілометрів спільного кордону з російським ексклавом планують відгородити парканом, який буде обладнаний системою сенсорів і камер. Вони передаватимуть прикордонникам інформацію про спроби перетину кордону незалежно від погодних умов.

У листопаді минулого року польське міністерство оборони заявляло, що паркан заввишки 2,5 метра матиме три ряди колючого дроту та буде додатково обладнаний приладами електронного стеження.

Кеніґсберзький регіон Східної Пруссії відійшов Росії після Другої світової війни, залишки німецького наслення депортували до Німеччини. Калінінградська область стала однією з найбільш мілітаризованих територій Радянського Союзу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button