Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Sylwia Bartyzel / Unsplash

У Верховній Раді готують до розгляду ініціативи, які доповнять скандальну містобудівну реформу. Про це йдеться у колонці на ЕП аналітикині Руху ЧЕСНО Вікторії Олійник.

Законопроєкт №8178-1 спрощує процедуру зміни цільового призначення земельних ділянок для сільськогосподарської діяльності на інші види, наприклад, для забудови.

Законопроєкт №8225 дозволяє примусове вилучення й відчуження земельних ділянок у громадян.

Перший проєкт може спричинити неконтрольовану житлову забудову житлом, особливо навколо великих міст, вважає Головне науково-експертне управління апарату Верховної Ради. До того ж, чітких критеріїв для зміни призначення ділянок документ не пропонує. Проти цього проєкту також виступає Асоціація міст України. 

Другий проєкт, як заявляється, написано для потреб воєнного стану. Автори пропонують примусово вилучати землю та майно з комунальної власності з мотивів суспільної необхідності для будівництва або реконструкції об’єктів критичної інфраструктури без виплати грошової компенсації. Однак відсутність компенсації суперечить власне закону про режим воєнного стану. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button