Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

Восьмого лютого суд розглядав справу про знесення церкви-МАФу на території Національного музею історії. Засідання затягнулося, і його перенесли на 15 лютого, повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

Засідання Господарського суду Києва тривало майже 1,5 години. Відповідач — релігійна громада «Десятинного Храму Різдва Пресвятої Богородиці» УПЦ МП — просив про відведення судді, та йому відмовили. До церковників позивається Музей історії, третіми сторонами на боці позивача виступають КМДА та Мінкульт.

«Із дивних аргументів проти знесення незаконного храму-мафу — адвокат протилежної сторони запропонував знести Музей, бо там начебто немає нічого цінного», — зазначив Ткаченко.

На наступному засіданні 15 лютого очікують вислухати відповідача, який не встиг виступити, й суд винесе рішення.

Самовільне захоплення ділянки почалося 2008 року. Спочатку «храм» мав вигляд трьох сполучених між собою кіосків. Зараз тут вже капітальна споруда, що має назву Десятинний Храм Пресвятої Богородиці.

Самобуд розташовано на території дитинця стародавнього Києва. Зокрема, поряд з каплицею-МАФом — фундаменти Десятинної церкви Х століття. Історичний музей з 2020 року в суді домагається знесення каплиці, Мінкульт та КМДА виступають як треті сторони.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button