Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Музей мистецтв Metropolitan. Фото: Tomas Eidsvold

Музей мистецтв Metropolitan у Нью-Йорку визнав художника Архипа Куїнджі українським митцем та перейменував картину французького художника Едґара Деґа «Російські танцівниці» на «Танцівниці в українському вбранні». Про це повідомила українська журналістка та історикиня мистецтва Оксана Семенік.

Ще у грудні 2022 року Куїнджі підписували російським художником. На сайті музею «прибрали ганебну згадку про те, що artist celebrating both in Russia and Ukraine (художник, визнаний в Росії та Україні) та визнали, що у березні 2022 року художній музей Куїнджі в Маріуполі знищив авіаудар з боку Росії».

Архип Куїнджі – український художник, який народився у Маріуполі. Багато його робіт нині перебувають у РФ. Полотно «Червоний захід сонця», де зображена річка Дніпро, експонується у музеї мистецтв Метрополітен.

Також музей перейменував картину французького художника Едґара Деґа «Російські танцівниці» (Russian Dancers).  Робота отримала назву «Танцівниці в українському вбранні» (Dancers in Ukrainian Dress).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button