Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23646 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

10 лютого російська армія поновила масовані обстріли території України. Вранці близько 8:30 з’явилися повідомлення про пуски ракет з бомбардувальників.

У Харкові поранення отримали восьмеро людей, двоє з них у тяжкому стані, повідомив голова обласної адміністрації Синєгубов.

У Києві уламки ракети пошкодили два автомобілі, будинок та електромережі в Голосіївському районі. Як повідомляє міський голова Віталій Кличко, над столицею збили 10 ракет. Є пошкодження електромереж, постраждалих немає.

У Львові ракета впала у Золочівському районі біля автобусної зупинки, але не вибухнула, повідомив міський голова Андрій Садовий.

Вибухи було чути на Полтавщині, Івано-Франківщині, у Кривому Розі, Житомирі, Одесі, Хмельницькому та Вінниці. Нові ракетні удари росіяни завдали по Запоріжжю.

Дві російські крилаті ракети «Калібр», запущені з Чорного моря, перетнули кордон Молдови та Румунії, після чого знову зайшли у повітряний простір України, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Це підтвердили у Міноборони Молдови: російська ракета пролетіла над селами Мокра та Косеуць.

Нічна атака

Перед цим уночі росіяни атакували енергоінфраструктуру Харківської та Запорізької областей ракетами та дронами-камікадзе. Сім дронів Shahed-136/131 вилетіли з узбережжя Азовського моря, шість крилатих ракет «Калібр» – з російського фрегата у Чорному морі. Повітряні Сили України повідомили про знищення п’яти ракет і п’яти дронів.

35 зенітних ракет С-300, запущених вночі з російського Бєлгорода та окупованого Токмака, було неможливо знищити в повітрі засобами ППО. Від цього обстрілу в Запоріжжі було пошкоджено енергоінфраструктуру та промислові об’єкти, повилітали вікна в одній із житлових багатоповерхівок, освітньому закладі та закладі культури. Люди не постраждали. Частина міста залишається без світла, є проблеми з опаленням.

«За годину в місті зафіксовано 17 ворожих прильотів — це найбільша кількість з початку повномасштабного вторгнення», — заявив секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв.

Укренерго повідомило про влучання по об’єктах високовольтної інфраструктури в східному та західному, південному регіонах, що призвело до перебоїв з електропостачанням. Знеструмлено окремі ділянки залізниці, низка поїздів затримується.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button