Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23541 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Mathieu Montecot / Unsplash

Починаючи з 10 лютого поліція Іспанії почне інформувати жінок про попередні випадки гендерного насильства, які вчиняли їхні партнери. Але ці протоколи діятимуть обмежено через законодавство про захист персональних даних, повідомляє Igualdad.

Так, не йдеться про автоматичне інформування всіх жінок. Жінка потраплятиме в поле зору поліції, коли заявлятиме про насильство з боку патнера. Якщо викладені нею факти є достатньо серйозними, поліція має оцінити, чи розкриття особистих даних її партнера буде вирішальним для безпеки жінки.

Дані, які має право розкривати поліція, обмежено п’ятьма останніми роками, і йдеться лише про доведені звинувачення: так, справи, за якими було винесено виправдувальний вирок, не рахуються. Більш того, поліцейські не зможуть розповідати жодних подробиць, що стосуються характеру вчиненого в минулому насильства.

За статистикою, кожен десятий агресор вчиняв насильство до більш як однієї жінки. При цьому з кожними новими стосунками такі чоловіки, як правило, завдають все більшої шкоди.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button