Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото з відкритих джерел

У Львові 16 лютого розпочали тестування першого львівського тролейбуса з автономним ходом. Про це повідомили у міськраді. Транспорт планують запустити вже цього року.

На вулиці міста виїхав перший львівський тролейбус «Електрон» з автономним ходом. Новий вид транспорту не потребує прокладений контактних мереж, тому може здійснювати будь-які маршрути. У ЛКП «Львівелектротранс» повідомили, що перед випуском на маршрут роботу тролейбуса випробують в різних кліматичних умовах – це дозволить оцінити ефективність його роботи.

На цьому етапі тестування триватиме орієнтовно до середини березня. Також випробування будуть ще і влітку, повідомило підприємство.

Тролейбус тестують на маршрутах як з легкими, так і зі складними умовами експлуатації. Після всіх випробувань тролейбус працюватиме на вже раніше створеному маршруті у Львові. Зокрема, у віддалені райони міста, де немає тролейбусної мережі або ж курсуватимуть до приєднаних громад.

Компанія «Електрон» доукомплектувала системою автономного живлення існуючий тролейбус. Отримавши додаткову батарею, він став важчим на 750 кілограмів та втратив три сидіння для пасажирів. Проте зможе проїхати автономним ходом 20 кілометрів, а для «відновлення сил» потребуватиме лише 3-годинної підзарядки.

У червні минулого року у Львові почали перший етап тестування тролейбуса з автономним ходом.

ЛКП «Львівелектротранс» планує взяти кредит у 32 млн євро у Міжнародної фінансової корпорації (кредит IFC ) та Фонду Чистих Технологій (кредит CTF) на закупівлю 100 таких тролейбусів з автономним рухом і заряджанням під час руху з реконструкцією, розширенням контактної мережі для цих тролейбусі, та на закупівлю електробусів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button