Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Ер-Ріяді планують збудувати хмарочос у формі куба заввишки — і відповідно, завширшки, — 400 метрів, повідомляє Dezeen.

Проєкт під назвою «Мукааб», тобто «куб», стане частиною нової забудови у центрі столиці Саудівської Аравії загальною площею 19 квадратних кілометрів.

Всередині куба буде розташовано спіральну вежу, навколо якої, судячи з відеопрезентації, літатимуть дракони. 

Передбачається, що Мукааб стане центральною іконічною спорудою нового кварталу з 100 тисячами квартир, готелями, комерцією, офісами, культурними центрами, університетом технологій і дизайну, імерсивним театром і музеєм.

Суадівський уряд сподівається завершити проєкт до 2030 року.

Структура Мукааба: між спіральної вежею та кубічною оболонкою буде також купол

Нагадаємо, у Саудівській Аравії вже почали будувати утопічне мегамісто у формі дзеркальної стіни завдовжки 170 кілометрів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button