Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23599 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/tatrayug

У Києві вже повноцінно курсують одинадцять нових трамваїв К1Т306 виробництва ТОВ «Татра-ЮГ». Про це БЖ повідомили на запит «Київпастрансу».

Трамваї вже здійснюють перевезення пасажирів на маршруті №35 сполученням вул. Сержа Лифаря – станція метро «Лісова». На цьому маршруті курсує десять нових вагонів. Один вагон курсує на маршруті №33а за сполученням вулиця Павла Усенка (Дарницьке ТРЕД) – ДВРЗ.

Водночас трамвайний вагон з інвентарним номером 5011 був введений в експлуатацію 17 лютого 2023, але під час роботи на лінії з’їхав у депо по гарантійному випадку. Наразі працівники сервісного заводу-виробника усувають несправності, згідно з умовами договору. Усі інші трамвайні вагони К1Т306 працюють повноцінно та знаходяться під сервісним гарантійним обслуговуванням постачальника.

У Дарницьке трамвайне депо Києва у 2021 році надійшов перший із 20 українських низькопідлогових трисекційних трамваїв «Татра-Юг» К1Т306, які закуплені за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку. Тоді ЄІБ виділив в рамках проєкту «Міський транспорт України» 24,9 млн євро.

У вагоні 59 місць для сидіння, у тому числі для людей з інвалідністю. У кабіні водія та салоні є кондиціонери, є камери відеоспостереження. Загалом такий трамвай може перевозити близько 260 пасажирів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button