У Швеції розробили пляшку з картоплі, яка розчиняється у воді
Матеріал, після зняття водопроникного бар’єру, розчиняється у воді з 17 хвилин.
Матеріал, після зняття водопроникного бар’єру, розчиняється у воді з 17 хвилин.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 122 днів. За цей час ми опублікували 24984 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Шведська компанія Tomorrow Machine розробила пакувальний матеріал GoneShells з картоплі. Його можна їсти, компостувати або розчиняти, повідомляє Designweek.
Розробники співпрацювали з виробником соків Eckes Granini та брендом Brämhults. У результаті дизайнери розробили пляшку з картоплі. Після використання її можна компостувати, розчинювати у воді або навіть з’їсти.
Лінійка соків від Eckes Granini стане першим випробуванням для матеріалу GoneShells.
Однією з проблем було створення матеріалу, який міг би швидко й легко розкладатися, захищаючи при цьому вміст усередині. Тому Tomorrow Machine розробила пляшку з «біорозкладаним бар’єром», який захищає внутрішню та зовнішню частину упаковки.
Процес розкладання може початися лише після того, як зняти водонепроникний бар’єр – тоді матеріал у воді зникає за 17 хвилин.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті