Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23541 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Campaign Creators / Unsplash

Кількість реєстрацій нових бізнесів у 2022 році впала до рекордного мінімуму, принаймні за останні 13 років, ідеться у дослідженні YouControl Market. 

Так, за минулий рік кількість нововідкритих компаній скоротилася більш як на 50% — до 20,8 тисячі.

Щодо ФОПів, то їх зареєстрували менше на 32%, ніж за рік до того. «І хоч це найбільший спад кількості реєстрацій ФОП у відносному вимірі, в абсолютних показниках річних реєстрацій виявилося все одно більше, ніж у період 2011–2016 років», — зазначають аналітики.

Якщо подивитися динаміку впродовж воєнного року, то найменше нових компаній і ФОПів, очікувано, реєстрували у березні, однак згодом кількість почала зростати, сягнувши піку у вересні.

Найпоширенішими секторами новостворених ФОПів під час війни стали: комп’ютерне програмування (майже 21 тисяча), роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах (11 тисяч) та вантажний автомобільний транспорт (майже 9 тисяч).

Підприємства найчастіше обирали напрям неспеціалізованої гуртової торгівлі (понад 1300), вирощування зернових, бобових і олійних культур (понад 900) та оренда нерухомості (понад 700).

Найбільше бізнесів реєстрували у Києві (36% компаній та 15% ФОПів), Львові (9,2% і 8,6%) та Дніпрі (7,6% і 8%).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button