Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото з відкритих джерел

У ніч на понеділок, 27 лютого, на Закарпатті стався землетрус магнітудою 3,3 за шкалою Ріхтера. Про це свідчать дані Головного центру спеціального контролю.

Землетрус зафіксували о 03:15 в районі селища Велика Добронь, 19 кілометрів на захід від міста Мукачево, магнітудою 3,3 (за шкалою Ріхтера) на глибині 2 кілометра. Спеціалісти зазначають, що за розрахунками землетрус не несе загрози для населення, хоч за класифікацією і відноситься до сильно відчутних.

«Землетрус відчувається всередині будівлі багатьма людьми, під відкритим небом – небагатьма. Люди просинаються, але ніхто не лякається. Коливання подібні зі струсом, утвореним тяжко навантаженим автомобілем. Тремтіння вікон, дверей, посуду. Скрипіння підлоги і стін. Починається дрижання меблів. Предмети, які висять, легко розхитуються; рідина у відкритих ринках злегка коливається. У автомобілях, які стоять на місці, поштовх помітний» – зазначили фахівці центру.

Читайте також: Землетрус у Туреччині: чому він призвів до катастрофічних руйнувань і жертв?

Останній землетрус, який відчувався на Закарпатті зареєстровано із району міста Іршава, 3 січня 2023 року з магнітудою 3,8.

Раніше Хмарочос писав, що нові будинки в українським містах витримають сейсміку мінімум до семи балів. Згідно з картою, якою користуються інженери при розрахунку конструкцій будинків і споруд, нові будинки в Києві витримають землетрус у п’ять балів, Одесі – сім балів, Львові – шість балів. Водночас можуть не витримати старі та аварійні будівлі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button