Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: bigkyiv

Офіційних розпоряджень щодо ліквідації пішохідної зони біля Бессарабського ринку немає. Про це розповів «Хмарочосу» Олександр Міщенко, директор Центру організації дорожнього руху. Наразі про це не йдеться.

З початку війни в центрі Києва перекрита низка вулиць, що ускладнює рух транспорту та провокує затори, зокрема, на вулиці Мечнікова, бульварі Лесі Українки, вулиці Басейній тощо. «Щоб покращити рух транспорту ми розглядаємо декілька схем дорожнього руху, а не тільки Бессарабський квартал, який розглядається в схемі з Європейською площею», пояснив Міщенко.

За словами директора ЦОДР, наразі є проблема виїзду з вулиці Скоропадського на Бесейну в ліву сторону до бульвару Лесі Українки. «Ми вирішуємо зараз як перерозподілити потоки транспорту, щоб було менше заторів та не було руху автомобілів в урядовому кварталі». Тобто, ліквідація пішохідної зони – один з багатьох варіантів щодо покращення руху транспорту, який серед інших розглядає група проєктувальників. Нові схеми організації перед затвердженням представлять громадськості.

Міщенко додав, що автомобільні організації, власники бізнесів та КП «Бессарабський ринок» неоднаразово зверталися щодо відкриття автомобільного руху. Зокрема, КП навіть збирало підписи покупців ринку.

Організація Urban Crew, що займається розвитком та підтримкою ініціатив міської громади, звернулася до КМДА з вимогою не допустити ліквідацію пішохідної зони біля Бессарабського ринку.

Ця зона була створена восени 2021 року, передуючи рекомендаціям Світового банку, а також численним воркшопам та транспортному моделюванню.

В організації вважають, що відкриття пішохідної зони стало важливим кроком для збільшення безпеки пішоходів та створення комфортних умов для пересування в центрі міста. Крім того, ця зона стала популярним місцем відпочинку та сприяла розвитку локальних бізнесів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button