Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Microsiervos Geek Crew – BiciMAD, CC BY 2.0

У Мадриді — новому місті-побратимі Києва — суттєво розширюють мережу міського прокату електричних велосипедів і водночас скасують плату за користування сервісом до кінця липня, повідомляє El Español.

BiciMAD запустили у 2014 році, але досі станції концентрувалися лише у центрі та прилеглих районах. Тепер муніципалітет вирішив збільшити кількість прокатних велосипедів із нинішніх 2,8 тисячі до 7,5 тисячі, а кількість станцій — з 258 до 611. Нові станції облаштовуватимуть у віддаленіших від центру районах.

Зеленим позначено старі станції, синім — щойно додані, сірим — ті, що планують встановити у найближчі місяці. Мапа: twitter.com/enbicipormadrid

Нові електровелосипеди також будуть дещо покращеними: зокрема, матимуть ергономічніший дизайн, вбудований GPS, стоп-сигнал і стійкі до проколювання колеса.

Починаючи з шостого березня і до 31 липня велопрокат у Мадриді буде безкоштовним і безлімітним. Зазвичай річний абонемент коштує 25 євро, або 15 — для власників транспортної картки плюс 0,5 євро за перші пів години. Без річної підписки перша година користування коштує два євро, друга година — чотири євро.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button