Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Другого березня Вищий антикорупційний суд визнав винним представника київського забудовника у спробі дати хабар голові Держінспекції з архітектури та містобудівництва.

Голова ДІАМ Семен Кривонос заявив, що йому намагалися дати 120 тисяч доларів хабаря на початку 2022 року — за кілька місяців після того, як власне була створена Держінспекція.

Читайте також: Два тижні до ліквідації ДАБІ працювала без вихідних, щоб видати понад 400 дозволів на будівництво

Будівельна компанія хотіла отримати сертифікат готовності до експлуатації багатоповерхівки у Києві. 

Стаття, за якою судили представника забудовника (ч. 4 ст. 369), загрожує п’ятьма роками позбавлення волі. Однак суд замінив це покарання на трирічний випробувальний термін.

Натомість обвинуваченого зобов’язали задонатити 100 тисяч доларів на «Армію дронів». Також Збройним Силам перерахують понад 2,2 мільйона гривень застави. 120 тисяч доларів, вилучені у лютому минулого року під час обшуку автомобіля, конфіскували.

Імені обвинуваченого та назви компанії офіційно не повідомляють, однак низка медіа з посиланням на джерела у правоохоронних органах — зокрема, LIGA.net, РБК-Україна, головний редактор Цензор.нет, — запевняли, що йдеться про Perfect Group.

За цими даними, компанія призначила посередником мукачівського діяча Сергія Саміляка, щоб отримати дозвіл на введення в експлуатацію ЖК Терракота, що біля озера Вирлиця.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button