Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Roberto Nickson

Дві третини внутрішніх переселенців у Києві орендують квартиру, ще чверть – живуть у будинках родичів, друзів, знайомих. Про це свідчить опитування, проведене Соціологічною групою «Рейтинг» 16-27 лютого 2023 року.

У центрах для біженців, готелях, хостелах проживають 6-7%, у власному житлі – 2%, в будинку інших місцевих жителів – 1%.

Основна причина вибору Києва – наявність родичів і близьких друзів (45%). Серед інших причин – можливість знайти роботу (26%) і безпека міста в умовах війни (22%). 8-9% опитаних відзначили, що їм подобається Київ і тут є багато можливостей, щоб почати нове життя, 5% – що тут є вільні місця для тимчасового проживання. Для 4% було байдуже, куди виїжджати, ще для 2% – це було рішення організації, відповідальної за переселення.

17% переселенців зазначили, що їхнє житло зруйноване і непридатне до життя. У 24% житло частково пошкоджено, у 2% – було зруйновано, але вже відновлено, у 35% – без змін. 21% заявили, що у них немає інформації про стан свого житла.

Близько 80% переміщених українців зазначили про погіршення економічного стану за час війни, у 14% – воно не змінилося, у 5% – покращилося.

У ході дослідження вивчено думку 800 переселенців методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 3,5%.

За даними КМДА, у столиці зареєстровано близько 230 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них понад 40 тисяч – діти.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button