Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23584 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Becky Vogel / Unsplash

У Барселоні економитимуть прісну воду, заборонивши щоденний полив зелених зон і вперше в історії спустивши воду з найбільшого водосховища регіону, повідомляють місцеві медіа.

Каталонія не бачила рясних дощів уже 29 місяців, а в деяких районах місяцями не випадало ані краплі опадів. Резервувари, з яких бере прісну воду барселонська метрополія, заповнені лише на 28%.

Читайте також: У Венеції висохли деякі канали, гондоли лежать у багні

Вперше в історії влада вирішила спустошити водосховище Сау, щоб спрямувати воду далі в резервуари в напрямку Жирони. За іронією, коли у 1960-х утворювали це водосховище, пішло під воду село біля церкви Сан Роман. Зараз з-під води виринає лише дзвіниця, слугуючи своєрідним мірилом рівня води в резервуарі.

Сан Роман де Сау. Фото: Amadalvarez, CC BY-SA 3.0

У Барселоні заборонили щоденне автоматичне зрошування як публічних, так і приватних садів і парків. Тепер поливати окремі дерева слід фактично вручну. На поливі сподіваються заощадити 50% прісної води. Полив газонів дозволяється лише зібраною дощовою водою, а також для національних спортивних змагань.

Крім того, припинять мити прісною водою вулиці. Басейни можна наповнювати лише повторно використаною водою з рециркуляційних систем. 

На 40% обмежать використання води для сільськогосподарських робіт і на 15% — для промисловості.

Щоденну норму використання води на кожного жителя зменшили з 250 літрів до 230, хоча на практиці це не має вплинути на повсякденне життя барселонців, адже реальний середній рівень споживання становить 117 літрів.

Ці заходи, як передбачають, триватимуть принаймні чотири місяці.

За матеріалами: Antena3, ABC.es.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button