Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Київській картинній галереї презентували проєкт «Воскресіння» Петра Сметани, який показували на бієнале Personal Structures Reflection 2022 у Венеції. Про це повідомляє пресслужба музею.

Проєкт «Воскресіння» Петро Сметана зробив спеціально для бієнале, враховуючи розмір вибраного приміщення. Завершив його на початку лютого. До нього увійшло чотири картини, які зображують колись ошатну, а нині напівзруйновану будівлю.

Натхненням послужив локомотивний завод царських часів «Краян» на Одещині. Він успішно працював в радянські часи, а пізніше він почав занепадати. Він постає уособленням недбалого ставлення до спадщини. Наслідки недбальства і байдужості такі ж руйнівні як і наслідки війни.

Також спеціально до проєкту зняли фільм «Воскресіння з України», в якому Сметана у будівлі старого трамвайного депо у Львові.

Проєкт присвячений роздумам над тим, як зі знищених об’єктів та матерії, що залишилися нащадкам від минулих поколінь, поступово та болісно народжується нове життя та нова духовність.

Виставку можна відвідати кожного дня, окрім вихідних музею – понеділок та четвер – 11:00 -17:00. Вартість повного квитка – 100 гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button