Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23523 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото: Lizgrin F / Unsplash

У соцмережах шириться фото з маршрутки, де пропонують розрахуватися за проїзд не лише онлайн-переказом на картку, але й криптовалютою. Повідомляють, що це було знято в Києві.

Фото: facebook.com/lviv1256

Проїзд, сплачений на гаманець Binance, коштує 0,375 USDT — криптовалюта Tether, яка частково забезпечується запасами американського долара, і курс якої стабільно лишається в межах співвідношення 1:1 до долара. За нинішнім курсом це менш як 14 гривень.

«Як ви знаєте, криптовалюта не оподатковується. Власник не сплачує податків до державного бюджету. Тому, якщо навіть хтось розрахується за проїзд криптовалютою, це буде порушенням обігу фінансових операцій. Перевізник має квитки встановленого зразку, має квитковий лист, на підставі якого вносяться зароблені кошти в касу», — прокоментував сайту ТСН.ua Олексій Павленко, голова Асоціації перевізників Київської області.

Представник київського підприємства ГІОЦ Роман Деркач припускав, що в київських маршрутках можуть ввести безготівкову оплату вже цього року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button