Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото з відкритих джерел

Українці в додатку «Дія» проголосували за нову назву для «Південно-Західної залізниці». Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Південно-Західну» та «Південну» гілки «Укрзалізниці» назвали ще за географічною прив’язкою до Російської імперії, хоча територіально вони розташовані в інших регіонах.

Всього в «Дії» проголосували 1,1 млн українців, з них понад 417,2 тисячі за варіант «Центральна залізниця».

За результатами попереднього голосування, голоси розподілилися наступним чином:

  • Центральна залізниця – 417,2 тисячі голосів;
  • Київська – 328,6 тисячі;
  • Столична – 242,4 тисячі;
  • Північна – 138,9 тисячі.

Наступне опитування буде про перейменування Південної гілки. Її мережа охоплює території Харківської, Полтавської, Сумської, частково Чернігівської та Луганської областей.  Опитування триватиме до 17 березня. Серед варіантів нових назв: Харківська, Слобожанська, Слобідська або Східна залізниця.

«Укрзалізниця» розпочала трирічну програму «Залізна українізація», щоб повністю позбавитися імперських та російських назв, позначок, зображень на будь-яких об’єктах залізничного транспорту. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button