Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Володимир Фомічов

Київрада на найближчому засіданні розгляне питання щодо продовження договору оренди земельної ділянки за адресою Цимлянський провулок, 3а у Подільському районі. Про це повідомив юрист «Мапи реновації» Дмитро Перов.

19 серпня 2022 року було зареєстровано відповідний проєкт рішення. Його автором є директорка Департаменту земельних ресурсів КМДА Валентина Пелих. Документ узгодив заступник Віталія Кличка Петро Оленич.

У проєкті рішення Київради пропонується відновити договір оренди ділянки у Цимлянському провулку, 3а у Подільському районі ТОВ «Дніпро-2002» ще на п’ять років для реконструкції нежитлового будинку під офісно-навчальний центр. Водночас саме підприємство хотіло б продовжити термін оренди на 15 років. Попередній договір діяв до 30 жовтня 2022року.

Колишню поліцейську дільницю за адресою Цимлянський провулок, 3 почали зносити 25 лютого – на наступний день після початку повномасштабного наступу РФ. У квітні забудовник вдруге намагався знести історичну будівлю. Тоді директор департаменту культурної спадщини КМДА Олександр Нікоряк заявив, що злочини забудовників під час війни мають бути прирівняні до мародерства.

За словами депутатки Ксенії Семенової, в офіційних документах написано «несучі стінки не витримали і частина будівлі обвалилася».

Під час обстеження території 3 серпня 2022 року виявлено, що на ділянці знаходяться залишки зруйнованої будівлі та вирито котлован. Сам орендар пояснював у серпні минулого року це тим, що будівля була давно в аварійному стані, тому її вирішили «реконструювати».

Будинок восени потрапив до переліку об’єктів культурної спадщини ХІХ-ХХ століття, на реконструкцію яких накладено мораторій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button