Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: thewarfragments.com

В Україні створили Музей фрагментів війни — предмети й уламки предметів у прозорих кубах смоли.

Арт-об’єкти продають на аукціоні, щоб зібрати кошти для постраждалих дітей. Гроші передаватимуть трьом фондам: Патронатна служба Азову (SupportAzov), Фонд підтримки сімей загиблих захисників Маріуполя (AzovStal Families) та Фонд надання психологічної допомоги та реабілітації дітям (Voices of Children).

Музей наразі працює як онлайн-платформа, на ній розміщено дев’ять артефактів, які невдовзі продадуть на торгах. Планують таким чином збути 300 об’єктів.

Кожен артефакт є предметом у епоксидній смолі у формі куба. До нього докладають історію цієї речі.

Так, у музеї є медальйон собаки, якою опікувалася Настя Тихя — зооволонтерка, фото якої облетіли весь світ. Під час окупації росіянами Київської області українські військові допомогли їй евакуювати з Ірпеня спершу найагресивніших підопічних собак. Того дня одна з собак, з діагнозом аутизм, втекла, її досі не знайшли. Медальйон належав тій собаці.

Фото: thewarfragments.com
Фото: Christopher Occhicone

Ще один артефакт — весільна прикраса, яку наречена планувала одягти на весілля 15 липня. Весілля довелося перенести через приліт російської ракети.

Фото: thewarfragments.com
Фото: Daria Steniykova

Діти опинилися самі в окупації в одному з сіл Запорізької області з перших днів війни. Їхня мати поїхала в інший населений пункт до матері з інвалідністю й не змогла повернутися. Коли до дітей дісталися волонтери, у тих лишалося лише борошно, яким вони й харчувалися два тижні.

Фото: thewarfragments.com
Фото: «MOM plus ME» Foundation

Це фрагмент літака «Мрія».

Фото: thewarfragments.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button