Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: parovoz.com

Мер Харкова Ігор Терехов почав знищувати трамвайну систему міста. Про це йдеться в блозі Олега Васильєва, автора Youtube-каналу «Залізні магістралі».

За його словами, міська влада обирає стратегію на автомобілізацію, хоча мер раніше оголошував намір зробити Харків екологічно чистим. На думку Васильєва, чиновники ніби заохочують містян пересідати на автомобілі.

На вулиці Весніна розпочався демонтаж трамвайної лінії. Знімати рейки почали третього травня. Вулиці планують розширити для автомобілів.

Раніше начальник департаменту з питань інформації Юрій Сидоренко повідомляв, що там росіяни знищили підстанції, які забезпечували роботу трамваїв та зруйнували депо. Водночас він уточнив, що реконструкція спуску Весніна з розширенням проїжджої частини була запланована давно, і роботи мали початися в березні минулого року.

Мер Харкова заявляв, що трамвай збережуть на вулиці Мироносицькій (на сьогодні там розкопали дорогу, щоб відремонтувати водогін, тому трамваї не ходять), хоча, за його словами, «він недоцільний, але це така традиція». Замість трамваїв мер хоче запустити по місту «сучасний електротранспорт». Васильєв нагадує, що трамвай – також електротранспорт.

Містяни побоюються, що трамвайну лінію можуть демонтувати і на вулиці Мироносицькій. Крім того, місцеві жителі повідомляють про демонтаж контактної мережі на проспекті Тракторобудівників.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button