Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КП “Чернівецьке тролейбусне управління”

Чернівці закупить 50 тролейбусів та проведе нову тролейбусну лінію за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку. Про це повідомив заступник голови міста Євгеній Маховіков.

Проєкт готують вже кілька років, але зараз його затвердили на керівному комітеті. «По суті, це офіційне схвалення профільними міністерствами і банком. Фінальна крапка в довгому процесі розробки і узгоджень. Далі — останні паперові штрихи і підготовка до оголошення тендерів», — пояснює Маховіков.

За його словами, Чернівці — перші і поки що єдині в Україні, які пройшли цей ключовий етап. Йдеться про програму, яка передбачає залучення 200 мільйонів євро кредиту від ЄІБ для оновлення парку громадського транспорту. Відповідно до підписаної торік президентом угоди, 18 міст України зможуть оновити парки трамваїв, тролейбусів, електробусів.

Нову тролейбусну лінію в Чернвцях планують побудувати вулицею Старожучківський шлях до Калинівського ринку. Щодо нових тролейбусів, то вони будуть українського виробництва.

Загальна вартість проєкту — до 16,3 мільйона євро. Крім кредиту в понад 13 мільйонів, з міського бюджету мають виділити 2,7 мільйона євро ПДВ. На купівлю тролейбусів витратять приблизно 11,5 мільйона євро, на побудову тролейбусної лінії — приблизно 1,6 мільйона.

Виплата кредиту триватиме 22 роки, з яких п’ять платитимуть лише відсотки, котрі, як очікують, не перевищуватимуть 2,5%.

Наразі на маршрутах Чернівців працює 70 тролейбусів, які є зношеними на 90%. Новими тролейбусами хочуть замінити ті, що вже практично не підлягають ремонту. Загалом місту потрібно 100 нових тролейбусів.

Тим часом у Харкові демонтують трамвайні лінії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button