X

Які російські ракети здатна збивати Україна, а які — ні? (список)

Юрій Ігнат / Фото надане 24 Каналу

Протиповітряна оборона України здатна збивати певні типи російських ракет, передусім крилаті. Натомість для збиття балістичних ракет засобів наразі не маємо. Про це розповів у інтерв’ю 24 каналу речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Основні комплекси, які має на озброєнні українська ППО: зенітні керовані ракети Бук-М1 та С-300, які можуть збивати як літаки, так і крилаті ракети.

Ракети, які може збивати Україна:

Ракети, які не може збивати Україна:

«Коли ракета летить з такою великою швидкістю і входить у зону ураження зенітного ракетного комплексу, в нашої бойової обслуги С-300, скажімо, є усього до 40 секунд, щоб її виявити обзорним радаром, безпосередньо захопити радаром підсвіту та здійснити пуск ракети. Цього часу фізично замало операторам застарілого радянського комплексу», — пояснює Ігнат.

Збивати Х-22 може система, яка працює в автоматичному режимі. У такому режимі можуть працювати, зокрема, німецький Iris-T й норвезький NASAMS. Але Україна має їх обмаль, до того ж створювались вони не для роботи по балістиці.

Ефективнішими для таких завдань системи Patriot та FSAF SAMP/T. Але їхня дальність ураження балістичних цілей — лише близько 40 кілометрів.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23552 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Відкрити повну версію сайту