Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Neo-Eco

Французька компанія Neo-Eco демонтувала чотири пошкоджені внаслідок війни будинки у Гостомелі, переробивши більшу частину відходів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Демонтаж почали 20 січня й завершили за вісім тижнів — вдвічі швидше, ніж планувалося.

Фото: Neo-Eco

У процесі сортування 10% відходів відправили на утилізацію — це сміття містило токсичні речовини, такі як азбест. Решту ж 90% будівельних відходів переробили просто на місці — привезли техніку, яка їх переробляє.

«До руйнувань будинки містили в собі 50 тисяч тонн твердих матеріалів. Звісно, після руйнувань та пожеж багато матеріалів вигоріли. За попередніми оцінками наших спеціалістів, нам вдалось переробити близько 15 тисяч тонн будівельного сміття на нові будівельні матеріали», — розповідають у Neo-Eco.

Схема переробки будівлельного сміття на нові матеріали. Зображення: ukraineresilience.com.ua

В Україні зазвичай будівельне сміття після демонтажу, зокрема й токсичне, не утилізують належним чином, а вивозять на звалища. Внаслідок військових дій в Україні уже утворилося близько 1,4 мільярда тонн будівельних відходів.

У червні компанія планує почати будівництво нового житла на 450 квартир, використовуючи перероблене будівельне сміття. Це робиться в межах проєкту з відновлення семи житлових будинків у Гостомелі, який фінансують уряд Франції та інші донори.

Візуалізація з сайту ukraineresilience.com.ua

Концепцію відбудови розробляють спільно дві архітектурні компанії, з якими Neo-Eco підписала договір про співпрацю: українська «Нью Іммо Сервісез» і французька Blau. Проєкт наразі на етапі ескізів.

Візуалізація з сайту ukraineresilience.com.ua

Нагадаємо, киянин, який зрізав графіті Бенксі з одного з будинків у Гостомелі, боявся, що компанія Neo-Eco переробить стінопис на будівельне сміття.

Цей матеріал створено Хмарочосом за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст матеріалу не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button