Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Юрій Понькін. Фото: facebook.com/yuriy.ponkin

19 березня у Кривому Розі водій автобуса вилаяв чоловіка на колісному кріслі та виволік його з салону. Про це повідомив сам пасажир — Юрій Понькін, місцевий активіст, депутат райради та очільник ГО «Рух без меж».

Конфлікт почався вже під час посадки на зупинці «Ставки». Водій автобусу №228 водій вийшов, заявив, що пандус не працює й почав тягти візок всередину салону. Понькін попросив так не робити. Водій зі словами «де ти взявся» повернувся до кабіни за гачком і відкинув пандус.

Далі друг Понькіна зняв момент висадки. На відео видно, що автобус став більш як за метр від бордюру. При цьому законодавство вимагає від водія під’їжджати впритул до зупинки — не далі як за 5-10 сантиметрів від краю проїзної частини.

Кадр із відео

Водій знов виходить, щоб відкинути пандус і гучно лається. На прохання повідомити своє ім’я заявляє, що він Травкін Буян Буянович. Понькін спершу відмовляється виїжджати з салону, бо пандус під завеликим кутом, адже впирається у проїжджу частину замість тротуару. Та водій таки змушує його розвернутися й витягує візок.

«Хочеться плакати і вбивати. Весь день тремтять руки. Я 20 років на кріслі — ще ніколи мене не тягали мов ганчірку під акомпанемент мату», — прокоментував Понькін.

На цей випадок відреагував омбудсман Дмитро Лубінець. Він вимагає від міськради Кривого Рогу, обласної адміністрації та Держслужби з безпеки на транспорті провести перевірку та притягнути винних до відповідальності.

Фото: facebook.com/yuriy.ponkin

Зазначимо, що кишені для заїзду на зупинках громадського транспорту спонукають водіїв ставати далі від бордюру, щоб не робити зайвих маневрів. Натомість влаштування зупинки на прямій, без кишені, дозволяє водію під’їхати з меншими зусиллями.

Зображення з презентації minregion.gov.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button