Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Wolfgang Koehler / VHH

Гамбург інвестує 18 мільйонів євро в міську експериментальну програму автономного громадського транспорту, яка покликана випустити на міські вулиці 10 000 шаттлів до 2030 року. Про це пише The Mayor.

Гроші підуть на фінансування програми hvv hop. Автівки забезпечать необхідні поїздки громадян на короткі відстані за вимогою від житлових районів до великих автобусних і залізничних вузлів. Таке рішення має сприяти сталому розвитку міської транспортної системи.

У січні Гамбург оголосив про перші 28 автомобілів, які курсуватимуть вулицями. Завдяки додатковому фінансуванню до 2025 року місто зможе додати до цієї кількості ще 20.

Перший етап проєкту мають намір завершити до 2025 року. За цей час планують створити систему шаттлів, яка перевозитиме людей між житловими районами та транспортними вузлами.

Очікується, що поїздка буде доступна за викликом кожні п’ять хвилин з ранку до вечора. Замовити найближче авто можна буде через мобільний додаток. За даними місцевої влади, щоб реалізувати цей план, потрібно близько 10 тисяч транспортних засобів. Таким чином, місто розглядає варіанти автономних шаттлів, оскільки найняти 10 тисяч водіїв «просто неможливо».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button