Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Від Київради через суд вимагають скасувати рішення, яким передбачено комерційне будівництво на острові Труханів. Про це повідомляє прокуратура столиці.

Міськрада у 2007 році передала суб’єкту підприємницької діяльності в оренду на десять років земельну ділянку площею близько 0,4 га в межах прибережної захисної смуги на острові Труханів для будівництва та обслуговування комплексу відпочинку з кафе та автостоянкою.

Підприємство, яке неналежно виконувало умови договору, у 2017 році, втратило переважне право на поновлення договірних відносин. Однак у 2021 році Київрада поновила підприємству договір оренди ще на десять років та визначила категорію земельної ділянки як землі рекреації.

На сьогоднішній момент земельна ділянка вільна від забудови. Втім, вказаним рішенням підприємству надано можливість здійснити на цій території будівництво комплексу відпочинку з кафе та автостоянкою.

Ділянка розташована в межах прибережної захисної смуги на острові Труханів і законно відноситься до категорії земель водного фонду, де будівництво споруд заборонено. У прокуратурі наголошують, що Київрада своїм рішенням допустила численні порушення земельного та водного законодавства, оскільки поновила договір оренди землі з неналежним орендарем та віднесла ділянку водного фонду до земель рекреації та розпорядилась нею поза конкурентними засадами.

У зв’язку з цим Київська міська прокуратура звернулася до суду з позовом про скасування рішення ради та повернення земельної ділянки.

Згідно з інформацією про земельні ділянки комунальної власності на сайті КМР, вказана територія передана в оренду підприємству «Цавіста» для будівництва та обслуговування комплексу відпочинку з кафе та автостоянкою. Фірма належить Вікторії Царенко, підприємиця з такими ж ПІБ є дружиною депутата Київради Михайла Царенка. Він також є першим заступником голови бюджетної комісії.

«Наші гроші» писали, що Царенко, за їхніми даними, земельні питання лобіює давно. На момент обрання депутатом він був радником гендиректора ТОВ «Глуско Україна», кінцевим власником якого є Нісан Моісеєв – товариш Віктора Медведчука.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button