Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Peter Kneffel

У Німеччині у понеділок, 27 березня, практично зупинився рух транспорту через страйк двох найбільших профспілок країни. Про це пише DW.

Співробітники аеропортів, портів, залізниць, автобусів та метрополітену вийшли на мітинг з вимогою підвищити заробітну плату. Дві профспілки, які беруть участь у страйку, є одними з найбільших у Німеччині.

Профспілка Verdi представляє близько 2,5 мільйонів співробітників, які працюють у державному секторі, у тому числі у громадському транспорті та в аеропортах. EVG представляє близько 230 тисяч співробітників Deutsche Bahn, національного залізничного оператора Німеччини та інших автобусних компаній.

Франк Вернеке, керівник Verdi, назвав підвищення заробітної плати питанням виживання для багатьох тисяч співробітників. Профспілка хоче досягти підвищення заробітної плати на 10,5%, а EVG – на 12%.

Водночас Національний залізничний оператор Німеччини Deutsche Bahn засудив ці плани та назвав їх «абсолютно надмірними, необґрунтованими та непотрібними». Представники роботодавців вважають, що профспілки висувають необґрунтовані вимоги, які можуть відштовхнути громадськість.

Усі великі міжнародні аеропорти Німеччини постраждали від страйку, за винятком BER Berlin Brandenburg Airport. Загалом по всій країні близько 400 тисяч пасажирів зіткнулися із затримками або скасуваннями рейсів.

У Баден-Вюртемберзі, Гессені, Нижній Саксонії, Північному Рейні-Вестфалії, Рейнланд-Пфальці, Саксонії та Баварії страйки призвели до зупинки місцевого громадського транспорту – автобусів, трамваїв або метро.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button