Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Інформатор

КМДА ініціює розірвання договору з орендарем земельних ділянок під «мостом Кличка». Йдеться про дві ділянки, які розташовані на схилах Дніпра Центрального історичного ареалу столиці — на Володимирському узвозі.

За словами директора Департаменту охорони культурної спадщини Олександра Никоряка, обидві ділянки належать до зони охорони памʼятки ландшафту і історії місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір та долини річки Дніпро». Одна з ділянок також належить до буферної зони обʼєкта всесвітньої спадщини «Київ: Собор святої Софії і прилеглі монастирські споруди, Києво-Печерська лавра». Нова забудова на цих ділянках заборонена.

Ділянки знаходяться в оренді компаній, пов’язаних з бізнесменом-забудовником Дмитром Буряком. В оренді ТОВ «Етрекс» до 2028-2029 років перебувають ділянки площею 0,22 га, 0,45 га по вул. Володимирський узвіз, 4 та 6, а також 0,09 га у Центральному парку культури та відпочинку. Ці ділянки фірма отримала в оренду у 2003-2004 роках під будівництво адміністративного будинку, готелю та розважального комплексу, писали «Наші гроші».

Крім того, дві ділянки 0,14 га та 0,61 га по вул. Володимирський узвіз, 4 до 2025-2026 роках перебувають в оренді ПАТ «Будівельні технології», пов’язаної з Буряком. На ділянці 0,61 га встановлено опори «мосту Кличка». Взагалі, будівництво цього мостового переходу стало можливим завдяки договору, який у березні 2018 року замовник будівництва мосту КП «Інженерний центр» КМДА підписав із підприємством «Будівельні технології».

Стосовно двох інших ділянок «Етрекса», то по ділянці 0,22 га по вул. Володимирський узвіз, 4 Окружний адмінсуд Києва у 2015 році зобов’язав Департамент містобудування КМДА розглянути заяву орендаря про видачу містобудівних умов і обмежень забудови ділянки розважальним комплексом. Що стосується ділянки 0,45 га по вул. Володимирський узвіз, 6, то фірма отримала всі необхідні документи для будівництва, однак не змогла отримати дозвіл ДАБІ. На цій ділянці розташовані будівлі-склади загальною площею 393 кв м, власником яких з 2002 року є фірма «Етрекс».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button