Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація: facebook/contest.com.ua

У Львові обрали проєкт розвитку території вздовж вулиці Замкової неподалік станції «Підзамче». Переможцем архітектурного конкурсу стала концепція львівської компанії Studio Zmist, пише Zaxid.net.

Фактично в підніжжі Високого замку планують побудувати багатофункціональний комплекс із готелем, офісами та житлом, а також житловий комплекс клубного типу. Територія проєктування охоплює ділянку, обмежену залізничною колією, вулицями Опришківською, Замковою та Папарівка. Зараз тут розташовані приватні садиби та занедбані будівлі. Згідно з планом зонування території, площа проєктування поділена на чотири ділянки.

Візуалізація: facebook/contest.com.ua

Зі сторони вулиці Замкової пропонується побудувати багатофункціональний офісно-готельний комплекс із житлом, дитсадком та підземним паркінгом, а також невеликий житловий комплекс клубного типу. Висота будівель не перевищуватиме 3-4 поверхи. На решті території, де розташовані садибні будинки та санітарна зона залізниці, нового будівництва не планують.

Візуалізація: facebook/contest.com.ua

За словами архітектора Маркіяна Максимюка, концепція передбачає інтеграцію нової забудови у ландшафт Високого замку. Зокрема, проєкт включає поступове зменшення щільності зі сторони вулиці Опришківської. Зі сторони вулиці Замкової поверховість будівель буде нижчою. В них розташують офіси, а на верхніх поверхах – житло.

Візуалізація: facebook/contest.com.ua

Пропозиція передбачає автономний розвиток ділянок, тобто, вони можуть розвиватися незалежно від інших, та збереження силуету Високого замку і рельєфу, аби нова забудова не виглядала в цьому середовищі агресивною.

Вся вулиця Замкова залишиться пішохідною – заїхати на неї зможуть лише мешканці кварталу. Більшість паркувальних майданчиків будуть підземними, водночас при розробці більш детального проєкту на території ділянки можуть запроєктувати наземні гостьові парковки.

Візуалізація: facebook/contest.com.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button