Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Українці в Берліні стають жертвами злочинів частіше, ніж інші етнічні групи, повідомляє «Альянс українських організацій» у Німеччині. Депутатка Берлінського парламенту Катрін Вален зробила запит в поліцію щодо нападів на українців в Берліні.

З отриманої відповіді стало відомо, що в період з 24 лютого 2022 року по березень 2023 року в столиці Німеччини було зареєстровано 3250 злочинів проти українців. Серед нападів з тілесними ушкодженнями – постраждалих українців в 2,5 рази більше, ніж представників інших груп. Водночас не уточнюється, чи враховані в загальній статистиці самі німці, або мова йде тільки про етнічні меншини.

«Поліція не надала інформацію, чи є ці напади політично вмотивовані, хоча за нашими даними у неї може бути ця інформація. Ми не знаємо цього, але маємо підстави вважати, що йдеться про злочини на ґрунті ненависті», – заявили в «Альянсі українських організацій».

Згідно з даними ООН, на кінець січня в Європі залишалося близько 4,8 млн українських біженців. Найбільше в Польщі – близько 1,5 млн, Німеччина на другому місці – майже 900 тисяч українських біженців.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button