Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: José Alejandro Cuffia / Unsplash

Експорт електроенергії до європейських країн дозволить Україні отримувати до 70 мільйонів доларів прибутків щомісяця, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

У березні 2022 року українська електромережа об’єдналася з європейською мережею ENTSO-E. Ще влітку Україна мала надлишок електроенергії та розраховувала заробляти на її експорті в Європу.

Але у жовтні експорт електроенергії припинився через російські ракетні обстріли енергоінфраструктури. Ба більше, від січня Україні довелося імпортувати енергію.

Зараз Міненерго готується відновити експорт української електроенергії до Європи.

«Настало потепління, зменшилося споживання електроенергії в цілому в системі, й ми маємо резерви в генерації. Тому питання відкриття експорту вже розглядається. Це буде дуже важливий ресурс для підтримки відбудови знищеної або пошкодженої енергетичної інфраструктури», — наголосив Галущенко.

За його словами, Україна має можливість експортувати до 400 МВт і потенційно навіть більше.

Міністр підкреслив, що відновлення експорту не лише поповнює український бюджет, але й знижує залежність Європи від російських енергоресурсів.

Водночас він зауважує, що деякі країни ЄС надто залежні від російського ядерного палива, й ідея санкцій є для них доволі болючою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button