Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/slava.frolova

Цієї неділі, дев’ятого квітня, у Музеї-майстерні Кавалерідзе на Андріївському узвозі відкриється виставка художника-двірника Леоніда Бурковського, повідомляє Вечірній Київ.

Наприкінці березня у соцмережах поширилися фото з подвір’я на вулиці Підвисоцького, яке прибирає 72-річний чоловік. Він розвісив свої картини на стіні сараю біля смітників.

Фото: facebook.com/slava.frolova

Поспілкувавшись із художником, працівники Музею виявили, що в його доробку є понад тисяча неоформлених малюнків за приблизно двадцять років творчості.

«Після перегляду фільму про Бенксі я надихнувся взятись за власну виставку. І зробив це просто неба біля свого будинку», — розповів Бурковський. Він пише картини після робочого дня у комунальній службі Києва.

Фото: Олександра Савенок

«Картини Леоніда заслуговують на те, щоби їх побачили сотні людей. Це абстракція, де кожен знайде щось своє. Його історія нетипова, а роботи — глибокі. І щоби відвідувачі відчули це, ми відібрали понад 70 картин», — зазначила Олександра Савенок, завідувачка виставкового відділу Музею.

Виставка триватиме два тижні. Вартість дорослого квитка — 50 гривень, пільгового — 25 гривень. Музей-майстерня Кавалерідзе розташовано на Андріївському узвозі, 21. Графік роботи: 11:00–18:00, понеділок — віхідний.

Фото: Олександра Савенок

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button